Çanak anteni yağmurdan koruma yolları
Çanak anten vasıtasıyla çalışan televizyonların bazı durumlar da sinyal yok, lütfen kablonuzu kontrol ediniz yazabilir. Özellikle Çanak anteni yağmurdan koruma yolları bu günlerde çok popüler bir teknik olmaya başladı. Tv kanallarının yağmursa kesilmesi her kanal için söz konusu olmayabilir. Yalnız hd olan kanalların ilk önce gittiğini ve buna kıyasla normal hd olmayan yani sd kanallar biraz daha yoğun yağmur yağması ile gitmektedir. Bu durumda hd uydu alıcısı veya televizyon kullanıyorsanız kanal listesinin en başında hd kanallar vardır bundan şüphemiz yok. Yalnız, sd olan normal kanalları da silmemeniz ve olası bir anten arızasından onları izlemenizi tavsiye ediyoruz.
Her bir kanalın frekansı ve sinyal alım gücü farklı olmasından dolayı dır ki bazı kanallar da sinyaller olmasa da bazıları çalışmaya devam eder. Yağmurlar da tv kanalları gidiyor ve bunlara önlem bulmak için internette araştırma yapıyor olabilirsiniz. O zaman doğru sayfa da olduğunuzu hatırlatarak Çanak anteni yağmurdan koruma yollarını sizlere açıklamaya başlayalım.
Makaledeki yazı başlıkları
Delikli çanak anten kullanın
Son birkaç senedir yoğun olarak kullanılan delikli çanak anteni kullanmanız hem yağ yağışlarında, kopan fırtınalar da ve ve aşırı yağan yağmurlara karşı güzel bir önlem almış olacaksınız. Delikli antenler ilk olarak kullanılmaya başlandığında bazı yerlerde kullanılması ve bu antenleri çok kolay derece de paslanıp ayarlarının bozulması bu antenlere güveni biraz azaltmış oldu. Yalnız yapmış olduğumuz araştırmalara göre delikli çanak anten modelleri çok fazladır. Bunların bazıları çok kalın sac ile yapılıp ve tıpkı bir arabayı boyarmış gibi boyasını yapan firmalar da bilmekteyiz. Bu şekilde üretilen bir delikli çanak anten normal antenler ile aynı derece de sağlamdır ve hiçbir eksisi yoktur.
Sizler tercihinizi delikli antenlerden yana kullanacaksınız orijinal anten almaya dikkat edin.
Çanak anten direğinin sallanıyor olması
Özellikle yeni binalarda ve çatıların yenilenmesi ile birlikte binaların üzerine yüksek anten direkleri konulur. Bu direkler sağlam yapıldığı sürece hiçbir sorun yok. Hatta böyle yapılmasında aha güzeldir. Ancak anten direklerinin çok uzun olması veya ince demirlerden yapılıp birden fazla çanak antenin montajının yapılması rüzgarı çok fazla tutan bir hareket olmasından dolayı yağmurlar da kanalların gitmesine neden olur.
Size düşen görevin eğer imkanınız varsa bu direklerin çok uzun ise direkleri kısaltmanız veya nalburlardan alacağınız demir bağlama telleri ile 2 veya 3 yerden direği gerdirerek çatıya bağlamanızdır. Bu yöntem oldukça etkili ve maliyeti düşük olacaktır.
Antenin çok fazla paslı ve eski olması
Çanak antenler veya farklı maddelerden oluşan cisimlerin eski olması darbelere karşı dayanıksız olmasına yol açar. Çanak anteni yağmurdan koruma yollarını sizlere açıklarken eski olan antenleri yenisi ile değiştirmeniz bu tür havalar da tv kanalların gitmesine büyük bir çözüm yolu olabilir. Tv kanalları ve uydu aracılığı ile çalışan radyoların yağmurlarda kesilmemesi için Çanak anteni yağmurdan koruma yollarından sadece birini bile yapmanız yeterli olacaktır. Önemli olan yağmurlu bir havada çanak anteni izlemek ve sinyalin neden gittiğini bulmaktır.