Blog

Yeni tv aldım, Servisi beklemem gerekir mi

Yetkili servisler ile olan iletişimiz ne kadar güçlü? Yeni televizyon aldınız ve tv kurulumu için servisi beklemek yerine kendiniz bu televizyonu hemen açıp kullanmak istiyorsunuz. Yalnız bazı düşünceler ve yapılan şeylere bir de şansızlık eklenirse o zaman içinden çıkılmaz sorunlar da yaşanabilir. Bu sorunların en kötüsü de aldığınız ürünün bozuk olarak gelmesi ve yeni ürün ile değiştirilinceye kadar araya epeyce bir zamanın girmesi ile de telefon trafiğinin sürmesi de olabilir.

Televizyonu ilk olarak aldığınız da kendim hemen araba ile eve götürerek tv kurulumunu kendim de yapabiliyorum diye düşünebilirsiniz. Ürünün yeni olmasının verdiği heyecan ile evinize götürdüğünüz televizyonun kutusunun açılmaması gerektiğini ve kutuyu kurcalamanız halinde televizyonun çıkaracağı masrafların garanti dışında kalacağı ile ilgili birkaç duyum aldınız. Sonra da kendi kendinize tv kurulumu için servisi beklemem gerekir mi? tv kurulumu için servisi beklemek şart mı veya bu bir zorunluluk mu?

Neden teknik servisi beklemem gerekir?

Sıfır bir ürün aldığınız zaman yetkili teknik servisin kurulum yapılacak adrese gelerek kendilerinin ambalajından çıkarması ve hiçbir şekilde her hangi bir darbe almadığından emin olunduğu zaman kurulumunu da yaparak sizlere teslim ederler. Hatta bir iki aya kadar da aldığınız ürünün kutusunu atmayın derler. Peki bu kutu atmayın demelerinin sebebi ne olabilir sizce, hiç düşündünüz mü?

Yeni ürünlerin her zaman için kendiliğinden kısa zamanda bozulabilir. Yeni alınan ürünün de tekrardan geri iade edilebilmesi veya tamamen cihazı fabrikaya alarak yerine yenisinin getirilme ihtimali yüksek olmasından dolayı kutu bu durumda çok gereklidir.

Örnek olarak bir televizyon aldınız ve bu televizyonu sizler servisi beklemeden eve getirdiniz. Buraya kadar her şey normal, Yalnız eve televizyonu getirdiğiniz de teknik servisi telefonla arayarak kurulum için randevu almanız gerekir. bazı markaların hemen bir iki saatte tv kurulum için gelinirken bazılarının da birkaç günü bulması da gözlemlenebilir. Sizler yeni televizyon almanın heyecanı ile televizyonun kutusunu açıp kendim kuracağım ve servi gelip sadece garanti belgesini imzalasın diye düşünebilirsiniz. Bu durumda aynı şekilde kutuyu kendiniz açıp kurulumunu da kendiniz yaptığınız veya yakınlarınız da olan uydu servislerine yaptırırsanız televizyon sağlam kutudan çıkarsa hiçbir sorun yok. Yalnız televizyonun kurulumu için servis beklemeyip kutunun açılması esnasında televizyon her hangi bir yerinde darbeler olması veya camın da çatlağın olması durumun da başınız derde girebilir. Sizler bu durum da ben kutuyu açtığım da ekran kırıktı derseniz bile büyük olasılıkla size inanmayacaklardır. Televizyonun kırık olan yanı ile de elinizde patlamış olur.

 

admin

Merhaba ben Metehan Aslan. Televizyon servisi ve İstanbul uydu servis Hizmetlerin de, aynı zamanda "İpek uydu servisi" firmasında teknik servis uzmanı olarak çalışıyorum. Sorun yaşadığınız tv uydu arızalarını ve aklınıza takılan soruları YORUM kısmına yazarsanız sizlere kısa süre de yardımcı olabilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler