Blog

Uydu alıcısı kumanda gözü tamiri

Bazı şeyleri tamir etmek zor olabilir. Ama maliyeti küçük olan şeyleri mesela uydu alıcısı kumanda gözü tamiri yapmak pek kimse tarafından yapılmayıp bozulduğu taktirde yenisi ile değiştirilir. Bazı şeyler küçük ve ucuz olabilir. Ama bu bozulan malzemelerin sıfırını bulmak bir yana, 15 TL olan bir ürünü bulmak için bu paranın 3, 5 katını da ulaşım ve kargoya vermeniz gerekebilir. Uydu alıcının göz kablosunu bulmak sizlere kolay gelebilir. Büyük şehirlerde bazı şeyleri bulmak çok kolaydır. Ama Türkiye’nin veya dünyanın dürt bir yanında şehir merkezinden uzak olup merkeze gitmek için saatlerce yolda kalınabilecek memleket ve yerleşim yerlerinin de olduğunu bilmeliyiz.

Buralar da çok küçük ve neredeyse maliyetsiz olan bir ürün bile çok değerli olabilir. Çünkü olmayan şeyler daima değerli olurlar. Bir uydu alıcısı gözü tamiri yapmakta tamda işte dediğim konu ile birebir orantılıdır.

Receiver gözü arıza tespiti

Büyük kasalı receiverler içerisinde kumanda gözü olmasından dolayı çok kolay bir şekilde arıza vermemektedir. Bu tür cihazlar da uydu gözünün bozulması kumandanın çalışmaması ille ilk tespit konulur. Kumandanız çalışmıyorsa ve pilleri de yeniyse o zaman uydu alıcısının kumanda gözünde bir durum vardır.

Minik küçük uydu cihazları da büyük uydu cihazların tam tersi olarak dışarıdan sökülüp takılabilen bir kablo ile bağlanır. Bu kablolar çok hassas olduklarından dolayı uydu gözünü televizyona çift taraflı bantlar ile yapıştırıldıktan sonra bunu buradan sökmemeniz gerekir. Uydu alıcısı kumanda gözü tamirine gerek duymadan önce uydu gözünü sabit bir yere alınması taraftarıyız. Özellikle çocuklardan uzak tutmalısınız.

Alıcısı gözler uydu alıcısına bağlanan kısımda ve gözdeki ışığın olduğu yerde meydana gelmektedir. Eğer çocuklar alıcı göz kablosundan tutup çekemedilerse o zaman dediğimiz yerler de arızayı aramalısınız. İlk etapta gözün yanmadığının farkına vardıysanız o zaman uydu alıcısı tarafındaki girişi çıkarıp tekrar takınız. Sonra da kabloyu sağa sola esnetiniz. Işığın yanmadığını gördüğünüz de alıcı göz ışık yanını da aynı şekilde ve aynı hareketlerle yapınız. Alıcı gözdeki ışık tekrardan hiç yanmazsa o zaman ışık tarafında bir kapak olacak. O kapağa zarar vermeyecek şekilde açıp ışığın kablolarına bakınız. Kabloların hafifçe oynaması sonucu ışığın yanmadığını görürseniz o zaman da uydu cihazınızın marka ve modelini bir kenara yazarak uydu servislerinden bir tane yeni uydu alıcı gözünü almalısınız.

Uydu alıcısı kumanda gözü tamiri diğer normal tamirlere benzemediğinden dolayı bunu başarabilmek biraz da şansınıza kalmış bir olaydır. Uydu alıcınız çok değerli değilse o zaman yeni bir uydu alıcı gözünü alabilir veya tercihinizi yeni bir uydu alıcısı alımında da kullanabilirsiniz.

admin

Merhaba ben Metehan Aslan. Televizyon servisi ve İstanbul uydu servis Hizmetlerin de, aynı zamanda "İpek uydu servisi" firmasında teknik servis uzmanı olarak çalışıyorum. Sorun yaşadığınız tv uydu arızalarını ve aklınıza takılan soruları YORUM kısmına yazarsanız sizlere kısa süre de yardımcı olabilirim.

40 Yorum

  1. Merhaba Philips 48pfs8109 TV nin alıcı gözünü taktigimda TV açılmıyor. Çıkardığında çalışıyor bu sefer kumanda çalışmıyor. Bunun tamiri mümkün müdür acaba mümkünse yardımcı olursanız çok sevinirim

    1. Merhabalar.
      Alıcı göz ya da televizyon arızası yaşıyorsunuz. Deneyimli bir televizyon tamircisi ile görüşme sağlamalısınız.
      Teşekkür ederiz.

  2. Next 64 uydu alıcımın Next Yazılım sitesinden günceleme yapmaktayım zaman içinde kumanda kontrolünü göz algılamadığını 5 dk sonra algılamaya başladığını gördüm değerli önerilerinizi okudum buradan sonuçla yazılımsal olabileceği kanaati oluştu bu olay sabah işe giderken tv ve uydunun elektiriğini kapatıyorum akşam aştığında uydu açılıyor fakat kumandanın komut alışverişi 5 dk sonra oluyor sanki motoru ısıtıyor gibi :)) ne dersiniz? bu cihazın orijinal yazılımını e-posta adresime gönderebilir misiniz? ilgili siteye yazdım fakat bir geri dönüş olmadı yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

    1. Merhabalar.
      Bahsettiğiniz web site next resmi web sitesi değildir. Next resmi web sitesinden yazılım indirmenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca Karaköy’de ki Next servisi ile iletişime geçerseniz uygun fiyuata size yardımcı olabileceklerini düşünüyoruz.
      Teşekkür ederiz.

  3. Merhabalar .evimde bulunan dvd tv amfi gibi cihazların özellikle tuş takımları yanlış komutlar veriyor kumandalardan tıklarsam pek sorun yok sbep ne olabilir.

  4. İyi günler kolay gelsin benim ses işlemcisi bir cihazım var bu cihaza bildiğiniz uydu alıcısı gözü koymuşlar kumandasından ses açıp kapatabiliyoruz birde modları var onlara sokmak için göz gerekiyor.Fakat göz bozuldu içerisinde kırmızı ışık yanıyordu artık yanmıyor ben kumandanın pili bitmiştir diye düşündüm 0 pil taktım ama pil ile alakalı değil bu gözün satıldığı yerde yok.Servise sordum onlarda elimizde yok dedi.Tamir edilmesi gerekiyor hiç anlamam bu işlerden.Cihazımı kullanamıyorum.

    1. Merhabalar.
      Alıcı gözün tamirini yapabilmeniz için öncelikle arıza tespitinin yapılması gerekmektedir. Sorunun kablosunda mı yoksa alıcısı göz kartında ya da göz ışında mı olduğunu anlayabilmeniz gerekmektedir. Dilerseniz kaç tane kablo varsa içerisinde o kabloya benzer bir kablo ile deneme yapmanızı öneriyorum. Sonrasında yeniden çalışmaması halinde yeni bir göz almanız gerekecektr.

  5. İyi günler abi benim uydu alıcısının giriş yeri kırıldı uydu alıcım çalışmıyor lehimle tamir etim oldu çalısmıyor uydu alıcının gözüne ışık gelmiyor uydu alıcısına elektrik gelmiyor yardım edebilirmisiniz abi teşekkür ederim abi

    1. Merhabalar Emirhan bey.
      Tv alıcı gözü tamir ederken sıralamayı doğru yaptığınıza emin misiniz? Eğer sıralamayı doğru yapmazsanız göze elektrik gelmez. ışık yansa bile çalışmaz. Ayrıca kabloda zarar görmüş olabilir. Bazı toptancılar da yeni bir göz temin edebilirsiniz.

  6. merhaba kolay gelsin ben uydu alıcı gözunu kaybettım ve kumandası da kayboldu her uydu alıcı gözu uyum saglarmı ve uydu kumandası aynısı mı olacak

    1. Merhabalar. Malesef her uydu gözü ve kumandası farklıdır. Eğer çok değerli bir uydu alıcısı değilse yenisini almanız daha mantıklı olur. Kumanda ile göz zaten sıfır uydu alıcısının yarısından fazla bir ücret çıkacaktır.

  7. Merhabalar Astra HD Hİtech Uydu alıcım var.Lensi ışığı yandığı halde kumandaya ilk basıldığında işlem yapmıyor .Belli bir süre geçtikten sonra kanalları açıyor.Garantisi vardı gönderdim makinayı değiştirmişler ama lens’i -göz- tabir edilen aparatı değiştirmemişler.Ne yapabilirim?Teşekkür ederim…

    1. Şahin bey bahsettiğiniz donam veya kanal değiştgirmeme sorunu cihazın yazılımı ile ilgilidir. Göz ile ya da aparat ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sorun devam ediyorsa garanti süresi bitmeden cihazı tekrar gönderin derim.

  8. Merhabalar next 64 cihazımın kumanda alıcı gözü küçük oğlumun hışmına uğradı kablo bağlantıları koptu renk sıralamasında yardımcı olur musunuz lütfen

  9. merhaba bende next punto plus modeli var bende ses düğmesi takılı kalıyor kumandada sorun yok çünkü pilleri söktüğüm halde sorunda devam ediyor.Ancak kumanda gözünü sökünce sorun çözülüyor.

  10. MERHABALAR BENDE REDLİNE M660 UYDU ALICISI VAR BEN BUNU İNTERNET BAĞLIYKEN ONLİNE GÜNCELLE DEDİM. GÜNCELEMEYİ YAPANDAN SONRA CİHAZ KAPANIP YENİDEN AÇILACAKKEN AÇILMADI VE KUMANDA GÖZÜNDE LOAD YAZIYORDU. BAYAĞI BEKLEMEME RAĞMEN CİHAZ HEP LOAD YAZINDA BEKLEYİP AÇILMIYORDU BENDE FİŞİ ÇEKİP YENİDEN AÇAYIM DEDİM. AMA ŞİMDİDE CİHAZ HİÇ AÇILMIYOR. KUMANDA GÖZÜNE BİLE IŞIK GELMİYOR. AMA FİŞE TAKTIĞIMDA ELEKTRİK GELDİĞİ BELLİ. ACABA BU CİHAZ YANDIMI YOKSA ÇÖKTÜMÜ NE YAPMAM LAZIM YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ.

    1. Merhabalar. Öncelikle aksaklıktan dolayı geç cevap yazdığım için üzgünüm.

      Uydu alıcısı veya televizyon güncelleme esnasında kesinlikle kapatılmaması gerekir. O esnada elektrik bile giderse uydu alıcısınız veya televizyonunuz bir daha açılmaz. Uydu alıcınızı yetkili firmaya göndermeniz veya yazılım yüklemesi yapan uydu servislerine baktırmanız gerekir.

  11. Merhaba. Mini sd uydu alıcısı kullanıyorum. Kumanda gözü yeşilde sabit yanıyor. Ekranda sinyal yok yazısı var. Kumanda ile ışık kırmızıya dönmüyor. Fakat fisi çekip taktığımda tv ekraninda görüntü değişiyor. Sıkıntının gözde mi alıcıda mi olduğunu nasıl anlayabilirim?

  12. merhaba next mini uydu cihazı kullanıyorum. bir gece önce televizyonu izleyebilirken ertesi sabah uydu açılmadı. göz kırmızıda sabit yanıyor, uydu kumandası ile menülere girebiliyorum kumanda çalışıyor ama uydu bağlantısı yok ve göz kırmızıda sabit. tüm enerji bağlantılarını çıkarıp yeniden taktım ama sonuç değişmedi

    1. Merhabalar.
      Normal şartlar da kırmızı göz ışığı yeşile dönüyorsa ve şu anda kırmızı da sabit kalıp yeşile dönmüyor 2 nedeni vardır.
      Uydu alıcısına sinyal gelmiyor olabilir.
      Uydu alıcısı bozulmuş olabilir.
      Bulunduğunuz bölgede ki uydu servisi firmalarından yardım almanızı öneriyoruz
      .

  13. Merhaba uydu alıcısı kumanda gözü nün ışıģı yanıp sönüyor, yanıp sönüyor, normal sönmeden yandığı zaman televizyon çalışıyor ama yanıp söndüğünde televizyon çalışmıyor , vestel televizyon bu durumu nasıl düzeltebilirim?

    1. Merhaba Hüseyin Bey.
      Uydu alıcısı gözü ışığı yanıp sönmesi uydu sinyalinin olmamasına işaret etmektedir. Uydu alıcısı gözünde arıza olduğunu düşünmüyorum. uydu servisi randevusu alarak uydu sinyal problemini gideriniz.

  14. Merhabalar kolay gelsin. Next 64 cihaz kumandayı algılamıyor, acaba bir çözümü var mı?

    1. Merhabalar.

      Kumanda gözü sorununuz uydu alıcısı yazılımından veya gözden kaynaklanmaktadır.
      Kumandanın pilini kontrol edin.
      Kumandanın çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin.
      Uydu alıcısı gözünün doğru yere takıldığından emin olun.
      Uydu alıcısı giriş soketinde, kablosunda veya göz ışığının giriş yerinde kopuk olup olmadığına bakınız.
      Son olarak yeni bir uydu alıcı gözü satın alıp deneyiniz.

  15. Next 2000 hd fta uydu alicisi cihazim kumanda gözu arizalandi.isiklari yaniyor ve kanal degistiremiyordum.kumanda pili degistirdim olmadi. kumandayi telefon kamerasi ile kontrol ettim calisiyor.cihazin gözun cok isindigini sicak oldugunu fark ettim icini actim.icindeki yesil renkteki kabloyu lehimli yerinden söktum isiklara giden kabloyu iptal ettim.su anda cihaz calisiyor durumda. kanal vs degisiyor ama isiklari kanal sayilari yok.Gecici böyle kullacagim.Tavsiye edebileceginiz iptv kullanabilecegim ucuz yollu free iptv kanalli cihaz varmi.

    1. Merhabalar Kaan Bey. Kumanda gözünü kendinize özel bir teknik ile tamir etmeniz çok sevindirici. öncelikle tebrik ederim.
      Ucuz ip tv uyumlu cihaz olarak sıklıkla güncelleme alan, youtube uyumlu ve ilk satın aldığınız bir süre boyunca ücretsiz ip tv kanallarını açabilen “Next 64” cihazını tavsiye ederim.

  16. merhabalar bende redline m660 uydu alıcısı var. Usbden güncelleme yaparken güncelledikten sonra kapanıp açılış modunda kumanda gözü load yazısında kaldı ve cihaz açılmadı.bende fişi çekip yeniden taktım bu seferde cihaz hiç açılmıyor kumanda gözünde hiçbir yazı gözükmüyor. Ama cihazı fişe taktığımda ısınma var yani cihaz çaılışıyor gibi ama kumanda gözünde hiçbir hareketlilik yok. televizyonada açıldığına dair hçbir görüntü gelmiyor. Güncellemeden sonra yeniden açılışta load yazısında kaldı. bende fişi çekip takınca cihaz daha işlev görmedi.

    1. Enes bey merhabalar.
      Uydu alıcısına yazılım yüklediğiniz de tamamlanmasını mutlaka beklemeniz gerekir. cihaz tam olarak açılmadan kapatırsanız veya elektrik kesintisi yaşanırsa bir daha yazılım yükleyemeye bilirsiniz. Uydu alıcısına yanlış cihaz yüklemiş olabilir misiniz? Size önerim cihaza yeniden yazılım yüklemeye çalışın.

  17. Selam;
    Nekt Minik cool model uydu alıcım var. Uydu şu anda gösteriyor. Yalnız TV8 kanalında kaldı kumanda ile kanal değiştiremiyorum. İki tane kumanda cihazım var ikisi de kumanda etmiyor hatta akıllı kumandam var next uydu alıcı kodlarının hepsini denedim o da çalışmadı. Tv ya ayarlayınca tv’yi çalıştırıyor. Ben kumandsa gözünün arızalı olduğunu düşünüyorum. Orijinali 22 tl ve 10 tl kargo ile. Uyumlu başka bir modeli ise 14.50tl artı 10 tl kargo ile satılıyor. Bu modelin gözünün tamir etmek evde mümkün müdür? Saygılar.

    1. Behçet bey; Birçok şeyi deneyip yine de uydu alıcısı kanal değiştirmediğine göre ortada iki ihtimal kalıyor. Uydu alıcısı gözü olduğu yerde bozulan ürünler değildir. Genellikle çocukların çekiştirmesi ile uydu alıcı gözü kablolarının kopması ile bozulur. Bu nedenle yüksek ihtimal uydu alıcınız bozulmuştur. Yani internet üzerinden uydu alıcı gözü almak yerine uydu sistemleri satan bir yere gidip orada varsa ellerin de uydu alıcısı gözü denemelerini eğer çalışmazsa cihaza yeni yazılım atılmasını tavsiye ediyorum.

  18. merhabalar..next mini kanky sd uydu alıcım.var çoktandır kullanmıyordum.köydekı televizyona taktım. uydu alıcısı na elektrik geliyor. benım sorunum uydu alıcısının kablolu mini gözü sürekli kırmızı yanıyor ve tvde görüntü yok.. kumanda ile açma kapamaya falan basıyorum yeşile dönmüyor… gözün cihaz girişinide kontrol ettim İR de takılı..kumandayı telefon kamerası ile test ettim kumandada sıkıntı yok ışık veriyor.. aceba sorun nedir…

    1. Hakan Bey bu uydu alıcısı normal şartlar da yeşile dönüyor muydu? Bazı cihazlar da sadece kırmızı yanar. Uydu alıcısının adaptörünü fişten çıkarıp takın. Kumandanın açma kapama tuşuna basmadan bekleyin. Cihaz açılması gerekir. Bu arada kırmızı ışık sabit yanıyorsa uydu alıcısında arıza var demektir. Eğer uydu alıcısında ki kırmızı ışık yanıp sönüyorsa bu seferde çanak antenden arıza var ve antenden sinyal gelmiyor anlamına gelir.

  19. Benimde uydu cihazının uydu alıcısı gözü çalışmıyor. Çozebildiniz mi arızayı bendede aynı olay var?

    1. Mahmut bey, Uydu gözünün çalışmaması kullanılan cihaza göre değişmektedir.
      1. Gözlü uydu alıcısı kullanıyorsanız çok küçük bir ihtimal uydu alıcısı bozulmuş olsa da çoğunlukla uydu alıcı gözünün çok fazla kurcalanmış ve hareket edilmesinden kaynaklı olarak bozulmaktadır.
      2. Kasalı uydu alıcılarındaysa sorunlar genelde kumanda bozulmasında ve bazen de uydu alıcısının bozulmasından kaynaklanmaktadır.

  20. Merhabalar. Next 2000 HD uydu alıcısı gözü. Işık yanıyor ama kanal değişmiyor. Kumandayı kontrol ettirdim onda bir sıkıntı yok. Ama gözde kanal numarası gözükmesine rağmen başka kanala geçmiyor. Neden olabilir acaba

    1. Merhabalar Eren Özer.
      – Next 2000 HD uydu alıcısı next modelleri içerisinde kaliteli olan cihazlardır. Öncelikle kumandayı cep telefonu kamerası ile (iphone hariç) kontrol etmenizi tavsiye ediyorum. Kumanda ışığı yanıyorsa kumanda çalışıyor demektir.
      – Artı olarak alıcı gözün doğru yerde olduğundan emin olun. IR ve aynı o girişe benzeyen yazılım güncelleme girişi de olabilir. Bu nedenle alıcı gözün gerçekten de IR yazan yerde olduğundan emin olmalısınız.
      – Yeni bir alıcı göz alıp deneme yanılma yöntemini kullanarak tek tek bütün parçaları kontrol ettirmelisiniz.

    1. Merhabalar. Next kasalı eski cihazların kumanda gözleri genel de bozulmaz. Bir elektronikçiye tamir ettirebilirsiniz. Yalnız bozulduysa da tamir ettirmek yerine yer kaplamayan küçük gözlü HD uydu alıcısı alıp kullanmanızı tavsiye ediyorum.
      Kumandanız bozuk olabilir veya pili bitmiş olabilir. Yeni pil alıp deneyin ve az bir şey bile olsa elektronik ürünlerin içini açıp tekrardan geri kapatabilme yeteneğiniz varsa kumandanın içini açıp pil yaylarını kontrol edin. Ayrıca içini açmışken temizleyin. Sağlıklı günler dileriz.

      1. sevgili admin next 64 mini hduydu alıcımın kumanda alıcı gözü kabloları koptu bağlantı için gerekli olan renk sıralamasını paylaşırsan çok sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler