Blog

Tivibu da olmayan kanalları ekleme

Kendinden uydulu televizyonda çeken bazı kanallar tivibu da olmaz. Tivibu da olmayan kanalları eklemek için bazı metodlar uygulamanız gerekir. Bunun için her hangi bir bilginizin olmasına gerek yok. Kendiniz de başka kişilerin televizyonların da olup ta sizin kullandığınız tivibu cihazın da olmayan kanalları eklemek oldukça basit. Hatta birden fazla çanak anten kullanıyorsanız bu çanak antenlerde bulunan kanalların tamamını tivibu uydu alıcısına da ekleyebilirsiniz. Yalnız diğer uydulardan önce sizlere tivibu kanal ekleme işlemini anlatacağız.

Tivibu da olmayan kanalı tespit etmek için tivibu kumandasında ok tuşuna basarak olan ve olmayan bütün kanalları tek tek kontrol edebilirsiniz. Dilerseniz ilk önce bu kanal listesine bakarak hangi kanalların eksik olduğunu inceleyip daha sonradan sadece o kanalları ekleyebilirsiniz.

Eklemek istediğiniz frekansı bulun

İlk önce televizyon kumandasına hiç dokunmayıp kanal ekleme işlemlerinin tamamı sadece tivibu kumandasından olacağını ifade edelim. Eklemek istediğiniz kanaların frekansını internet üzerinden bulmalısınız. Bulduğunuz kanalın frekansının güncel olduğunu ve yayınların olduğundan emin olmanız gerekir. Çünkü çok fazla frekansı değişen ve kanal kapandığı halde frekansı internette dolaşan bilgiler de yer almaktadır. Bunlara dikkat etmeniz gerekir.

Tivibu da kanal ekleme nasıl yapılır?

Tivibu kumandasını incelediğimiz de üzerinde Mod yazan bir tuş göreceksiniz. Bu mod yazan tuşa basarsanız tivibu uydu alıcısını tıpkı bir farklı uydu cihazına dönüştürebilirsiniz. Bu mod tuşu tivibu kanal listesi ile diğer farklı bir kanal listesini aynı anda kullanmanıza izin vermektedir. Yani dediğimiz gibi. İki tane uydu cihazını kullanmanıza gerek kalmadan tek bir tuş ile tivibu ve tivibu olmayan kanal listesine ulaşabiliyorsunuz.

Evet. Tivibu da olmayan kanalları eklemeye hazır mısınız? Kumandanızdan mod tuşuna basın. Sonra kurulum ve manuel arama bölümüne girin.

Burada frekans yazan yere eklemek istediğiniz kanalın frekansını yazın.

Sembol oranı yazan yere kumandanın tuşları ile girin.

Polarizasyon seçimini de sağ sol tuşları ile yaparak değiştirebilirsiniz.

Ağ arama kısmını açık veya kapalı da tutabilirsiniz.

Şifreli ve şifresiz seçimini de yaptıktan sonra kumandadan OK tuşuna basarak kanal aramayı gerçekleştirin.

İşlemlerin tamamını doğru bir şekilde yaparsanız tivibu olmayan kanalları eklemiş olacaksınız. Tekrar mod tuşuna basarak tivibu kanallarına dönebilir ve aynı şekilde mod tuşuna basarak ta sonradan eklemiş olduğunuz kanallara ulaşabilirsiniz.

admin

Merhaba ben Metehan Aslan. Televizyon servisi ve İstanbul uydu servis Hizmetlerin de, aynı zamanda "İpek uydu servisi" firmasında teknik servis uzmanı olarak çalışıyorum. Sorun yaşadığınız tv uydu arızalarını ve aklınıza takılan soruları YORUM kısmına yazarsanız sizlere kısa süre de yardımcı olabilirim.

5 Yorum

  1. sayın yetkili öncelikle selam ediyorum.
    benim sorunum 2020 tivibu cihazının menüsünde kanal ekleme menüsüne ulaşamıyorum lütfen yardım

    1. Tayfun Bey;
      Burada gösterildiği gibi Tivibu da kanal eklemek için öncelikle tivibu kumandasının “MOD” tuşuna basmalısınız. Sonrasında Türksat uydusunda olup Tivibu da olmayan kanalları kolaylıkla ekleyebilirsiniz.
      Eğer Tivibu uydu alıcısı ile çok fazla ayar değişikliği yaptıysanız kanal eklemeyi bu nedenden dolayı da yapamayabilirsiniz. Dilerseniz Tivibu ilk kurulum sayfasından yeniden kurulum yaptıktan sonra tivibu kanal eklemeyi yeniden deneyebilirsiniz.

        1. Merhabalar. Mod tuşunun çalışabilmesi için öncelikle mod tuşundayken kanal ekleme ve uydu kanal arama dan kanalları aramalısınız.

  2. Tivibu alıyorsun üstüne para veriyorsun ama hala kanal bulma ile uğraşıyorsun. Bence bu durum akıl karı değil. Tivibu yetkililerinin bu işe bir el atması lazım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler