Blog

Türksat uydu anten boylam ayarları

Anten ayarlama frekansı, yön bulma ve Türksat uydu anten boylam ayarları mutlaka bir profesyonel yardım gerektirerek ayarlamalardır. Bazı ayarlamaları kendiniz yapabiliyor olabilirsiniz. Yalnız çok fazla rövanşta olmayan mesleklere ait olan arızaların tamir edilmesi biraz zor olabilir veya hiçbir şekilde fikriniz de olmayabilir. Mesela uydu boylamı denildiği zaman kaç kişi bunun ne anlama geldiğini bile bilir ki?

Uydu boylamları ne için kullanılır?

Er uydu alıcısının veya dahili bir televizyonun anten ayarları bölümünde uydu boylam deresini gösteren ayarlar vardır. bu ayarlara kedimiz uydu ekle kısmını girmek istediğimizde karşımıza çıkar. Ondan önce hiçbir şekilde bakmamış olsak ta yanlışlıkla veya uydu sildiğimiz zaman ve birde ekleme yaptığımız zaman bu ayarlara ihtiyaç duyarız. Pekiyi bu ayarlama kısmına uydu boylamı eklemeden ve doğu ya da güney yönünü gösterecek simgeler eklemeden de uydu kanallarını sizce bulabilir miyiz?

Evet bulabiliriz. Çünkü Türksat uydu anten boylam ayarları sadece motorlu uydu antenleri için geçerli bir ayarlamadır. Bu ayarlamalar da Türksat veya farklı yabancı bir uydunun tam olarak yörüngesini anlatan ayarlardır. Sizler evinizde kullandığımız bina ortak çanak antenleri, merkezi uydu sistemleri veya balkona kurulan çanak antenlerini kullanmıyorsanız hiçbir şekilde Türksat uydu anten boylam ayarlarına ihtiyaç duymadan veya o kısma kafanıza göre rakamları girerek te uydu kanallarına ulaşımı gerçekleştirebilirsiniz.

Türksat uydu anten boylamı

UYDU İSMİ: Türksat4a

UYDU YÖN: Doğu

UYDU BOYLAM: 042.0E

admin

Merhaba ben Metehan Aslan. Televizyon servisi ve İstanbul uydu servis Hizmetlerin de, aynı zamanda "İpek uydu servisi" firmasında teknik servis uzmanı olarak çalışıyorum. Sorun yaşadığınız tv uydu arızalarını ve aklınıza takılan soruları YORUM kısmına yazarsanız sizlere kısa süre de yardımcı olabilirim.

2 Yorum

  1. Slm üstadım bende dayzek etap uydu motoru var motor ayarlarını girdim bazı udularda sinyal yok anten triax 110 cm anten im var iyi bir ayar yapmam gerekiyor herhalde ben Bursa’da ikamet etmekteyim bununla ilgili yardımlarınızı ekler iyi günler dilerim

    1. Merhabalar Rasim Bey.
      Öncelikle aksaklıktan dolayı geç cevap yazdığım için üzgünüm.
      Çıkışlar bozulduysa tamiri ancak ilgili firma tarafından onarılabilir. Ancak onunla uğraşacağınıza yeni bir tane almak daha sağlıklı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler