Blog

Tuner çıkışı ne demek? Tuner nedir?

Teknolojinin geliştirilmesi ile yeni terimleri de ister istemez öğreniyoruz. Tuner nedir veya tuner çıkışı ne demek olduğu konusunda çok fazla karşımıza çıkan sorular haline gelmesinden dolayı, Tuner nedir açıklamasını sizlere yapmayı uygun buluyoruz.

Makaledeki yazı başlıkları

Tuner nedir?

Tuner bir İngilizce kelime olup 4 farklı anlama gelmektedir. Akort, akortçu, kanal ayırıcı ve istasyon ayırıcı anlamına gelmektedir. Tuner denildiği zaman her ne kadar aklımıza uydu alıcısı veya televizyonu ilgilendiren bir cihaz olarak aklımıza gelse de, aslında Tuner anlamının çok farklı olduğunu da söylememiz gerekir.

Yani Türkçe olarak kullanılan terimlerin başında yer alan tuner isminin bir başka ismi uydu alıcısının içerisinde yer alan sisteme denilmektedir.

Tuner çıkışı ne demek?

Tuner nedir veya tuner çıkışının ne demek olduğunu sorsalardı bundan birkaç sene öncesine kadar pek kimse tarafından bilinmezdi. Yalnız teknolojilerin geliştirilmesi ile televizyon ve uydu çanak antenler ile ilgili yeni yeni terimler de karşımıza çıkmaya başladı. Genellikle kendinden uydulu televizyonlar da tuner çıkışı ile ilgili olarak bazı hataların vermiş olması sizleri tuner ne demek sorusunu sormaya itmiş olabilir.

Kendinden uydulu televizyonların çanak anten kablosunun giriş yerine, uydu cihazının anten kablosunun bağlandığı yere tuner çıkışı denir. Bazen kullandığınız cihazın özelliğine göre değişen bazı farklı terimler de yazabilir. Yani televizyonunuz da tuner çıkışı ile ilgili bir uyarı yazı gördüğünüz zaman ille de kablo girişinin bağlanmış olduğu yeri işaret etmemektedir. Tuner aslında bir karttan oluşmaktadır. Bazen tuner çıkışı ile ilgili olarak söylenen bazı ifadelerin kullanılan tuner kartının da işaret edildiği söylenebilir.

admin

Merhaba ben Metehan Aslan. Televizyon servisi ve İstanbul uydu servis Hizmetlerin de, aynı zamanda "İpek uydu servisi" firmasında teknik servis uzmanı olarak çalışıyorum. Sorun yaşadığınız tv uydu arızalarını ve aklınıza takılan soruları YORUM kısmına yazarsanız sizlere kısa süre de yardımcı olabilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler