Blog

Televizyon trt kanalını çekmiyor

Eğer anten ayarınız sağlam ise mutlaka bütün kanalların çekmesi gerekir. Televizyon trt kanalını çekmiyor ve bunun yanında diğer bazı kanalları da çekmiyorsa anten ayarı veya farklı bir yerde arızanın yaşanması ile ilgili olabilir. Özellikle sembol oranı 27500 ve 30000 oranlarına sahip olan kanalların frekansları sinyal seviyesinin yüksek olması ile dikkat çekmektedirler. Bu tür kanalların olmaması durumun da sorun sadece trt kanallarında değil de farklı olan yerlerde de mutlaka bazı nedenler vardır.

Trt HD kanalı mı yok, yoksa normal olanı mı?

Özellikle sorunu kendiniz çözmeye çalışıyorsanız mutlaka ne yaptığınızı bilmeniz gerekir. Herkes televizyon ve uydu alıcılarının ayarlarını çok iyi bilemez. Sadece trt kanallarının olmaması sorunu ile karşılaşmanız halinde bilmeden yanlış bir şeyler yaparsanız diğer kanallardan da olabilirsiniz. Bu nedenle öncelikle televizyonunuz HD uyumlu bir televizyon mu? Hd uyumlu ize sizin Televizyon trt kanalını çekmiyor dediğiniz kanal hd olan mı yoksa sd normal yayın yapan kanaldan mı bahsediyorsunuz?

Eğer HD kanalı çekmiyor diyorsanız o zaman çanak anten ayarınız da sorun var demektir. Bütün kanallar çekse bile anten ayarının biraz bozuk olması ile TRT HD kanallarını izleyemezsiniz. Hatta anteniniz daha önceden bir darbe aldıysa ve bu darbeden sonra bütün kanallar çekiyor ama trt kanalları çekmiyorsa çanak anten değişikliğine bile gidilebilir. Yamuk antenlerin düzeltilmemesi ile trt nin hd kanallarında problem olduğunu çoğu zaman gördük.

Sd yayın veren kanal çekmiyorsa yani normal kanal çekmiyorsa o zaman trtnin frekanslarını bularak kanal aramasını gerçekleştirmelisiniz. Kanal listesinde birden fazla trt kanalları bulunur. Eğer bir tane çekmiyorsa diğer kanalları bulmanız ile o kanalların çektiğine şahit olacaksınız. Yalnız o diğer trt kanalarının her bir kanaldan iki üç tane var deyip silmesiyseniz bunu yapabilirsiniz. Eğer sildiyseniz televizyonda otomatik arama yaparak tekrardan bütün kanalların güncellenmesini sağlayabilirsiniz.

admin

Merhaba ben Metehan Aslan. Televizyon servisi ve İstanbul uydu servis Hizmetlerin de, aynı zamanda "İpek uydu servisi" firmasında teknik servis uzmanı olarak çalışıyorum. Sorun yaşadığınız tv uydu arızalarını ve aklınıza takılan soruları YORUM kısmına yazarsanız sizlere kısa süre de yardımcı olabilirim.

2 Yorum

  1. Selam, ben avrupadan yaziyorum bizim broblemimiz trt kanallariyla, sinyal ve kalite sembol oranlari %90 a yakinken, ve cubuklar yesil oldugu halde göstermiyor, ekranda hizmet mevcut değil yazisi beliriyor, sorunun ne oldugu konusunda bir fikrimiz yok,bize yardimci olabilirseniz seviniriz, simdiden tesekkurler

    1. Merhabalar.
      Televizyon kanalların da hizmet mevcut değil yazması uydu alıcınız ile alakalıdır. Aslında frekans çekiyor ama uydu cihazınız daki bir hata yüzünden bu frekansı alamıyorsunuz. Trt kanallarının diğer frekanslarını ekleyip izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler